Paine cu iaurt si seminte



Ingrediente.
- 300 ml. apă călduță;
- 150 gr. iaurt;
- 1 linguriţă sare; 
- 300 gr. făină de secară;
- 200 gr. făină de grâu;
- 1 plic de drojdie uscată; 
- seminţe susan, chimen, in, floarea soarelui, dovleac, etc.

Preparare:
1.    se amestecă drojdia cu 3-4 linguri de făină în apă călduţă şi se lasă la crescut 20-30 minute;
2.    se amestecă (frământă) maiaua rezultată la pasul 1 cu iaurtul, seminţele (puteţi folosi oricare sau toate dar nu exageraţi) şi restul de făină, se lasă la crescut;
3.    după ce a crescut suficient aluatul se împarte în două şi se aşează în tăvi pentru cozonac unse cu ulei şi se lasă la crescut (în tăvi);
4.    după ce au crescut suficient se pun în cuptorul încins la 200°C, timpul de coacere este de 20-30 minute (în funcţie de cuptor, până se rumeneşte bine).


Pentru mașina de pâine:
Toate ingredientele se pun în ordinea descrisă în masina de pâine.
Se programează mașina pe programul pentru pâine normală.


Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu